Wie ben ik

Ik ben Adrienne Dekker. Ik ben geregistreerd psychosociaal therapeut, aangesloten bij de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) en systemisch counselor. Vanaf 2008 heb ik mijn eigen praktijk waar ik mensen help met uiteenlopende problemen en psychische klachten.

Achtergrond

Na mijn opleiding maatschappelijke gezondheidszorg richting geestelijke gezondheidszorg (MGZ/GGZ) aan de Hogeschool van Utrecht, heb ik aan de Interactie Academie te Antwerpen een opleiding gevolgd tot systemisch counselor met specialisatie partnerrelatie therapie en trauma hulpverlening. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het werken volgens ACT en Mindfulness omdat ik geloof in de kracht van deze behandelmethoden. Sinds een paar jaar werk ik ook als gecertificeerd autismecoach en ben inmiddels ook EMDR therapeut i.o.

Verder vind ik het belangrijk om mijn kennis te verdiepen en mijn aanbod te verbreden. Daarvoor volg ik regelmatig aanvullende cursussen en opleidingen.

Ook werk ik nauw samen met enkele psychiaters in de regio Delft en maak deel uit een intervisie groep van autisme coaches en psychosociaal therapeuten.

Ervaring

In mijn praktijk behandel ik dagelijks volwassenen met uiteenlopende psychische – en psychosociale problemen . Ik werk daarnaast al jaren als praktijkondersteuner bij psychische problematiek in een huisartsenpraktijk in Pijnacker.

Voordat ik mijn eigen praktijk oprichtte in 2008 heb ik jarenlang gewerkt in een steeds groter wordende GGZ instelling, maar ik geloof echter in de mogelijkheden van een kleinere, vrijgevestigde praktijk.

Mijn praktijk is een plek waar ik helemaal achter sta en doe waar ik goed in ben. Mijn cliënten voelen zich vrij en veilig om over hun worstelingen in het leven na te denken en te praten. Maar ook om hun mogelijkheden te ontdekken en die in te zetten om op een effectieve manier om te gaan met hun problemen.

Visie

Iedereen krijgt weleens een moment van onrust en stress in zijn leven. Dit herken ik als mens natuurlijk ook.  Ook ik moest even stilstaan bij de vraag welke kant ik uit wilde. Wat was voor mij belangrijk en waar word ik als therapeut, maar ook als mens blij van. Tegelijkertijd viel het mij op dat deze vragen bij zoveel andere mensen ook spelen.

Het leven loopt nooit vanzelfsprekend langs een rechte lijn. Soms moet u keuzes maken, niet alle verlangens worden vervuld of u loopt tegen teleurstellingen en obstakels op. Deze situaties hebben altijd invloed op ons leven, maar ook op het leven van onze naasten en kunnen verschillende klachten veroorzaken, zoals een gevoel van onmacht en onzekerheid.

Dan is het fijn dat ik een stuk met u mee loop op uw pad en samen met u kijk welke mogelijkheden en talenten op dat moment onbenut worden. Mijn expertise en ervaring zet ik in om deze mogelijkheden en talenten weer aan te boren en om te zetten in effectief gedrag. Zo kunt u groeien van gevoelens van onmacht en onzekerheid naar een leven volgens uw waarden. U krijgt de regie weer in handen en mag zijn wie u bent. Het leven is voor u niet langer meer een zaak van zwart of wit, maar een veelkleurig palet aan uitdagingen en kansen die het (weer) de moeite waard maken.

In dit proces maak ik gebruik van wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden, zoals ACT en Mindfulness zodat we ook daadwerkelijk verandering gaan zien en voelen. Ook werk ik met e- health ondersteunende programma’s en kan behandeling online plaatsvinden.